De Oranjebuurt in het nieuws

De Oranjebuurt in het nieuws

 Heeft u de TV ploeg van RTV Rijnmond pas in uw straat gezien? Dat kan goed. De Oranjebuurt was namelijk in het nieuws.

Ecoresult voert een onderzoek uit naar het gedrag van huismussen in de Oranjebuurt. Zij onderzoeken waar de huismussen heen gaan wanneer de woningen zijn gesloopt
en of ze weer terugkeren in de nieuwbouwwoningen. De afgelopen tijd is Ecoresult druk in de weer geweest met het vangen van vogels en het te voorzien van ringen zodat zij het gedrag goed in kaart kunnen brengen.


Zo’n onderzoek is natuurlijk harstikke interessant. En dat vond RTV Rijnmond ook! Wilt u hier meer over lezen?
Klik dan hier

Bewonersavond terugkijken

Afgelopen 15 juli 2020 organiseerde Rhiant een bewonersavond. U kunt de presentatie nu terugkijken.

Verhuur leegstaande woningen

Verhuur leegstaande woningen

Vanaf januari worden de leegstaande woningen in de Oranjebuurt verhuurd onder de leegstandswet. Dit betekent dat de huizen tot de sloop door een gespecialiseerd bedrijf verhuurd worden aan tijdelijke huurders. In december heeft Rhiant een overeenkomst gesloten met een bedrijf voor de tijdelijke verhuur van de woningen. Dit is Interveste.

Bewoners Oranjebuurt krijgen sloopvoorrang

Bewoners Oranjebuurt krijgen sloopvoorrang

Vanaf 20 december ontvangen alle bewoners, met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, van de Margrietstraat, Marijkestraat en Willem de Zwijgerstraat sloopvoorrang. Met de sloopvoorrang gaan bewoners voor andere woningzoekenden. Dit wil zeggen dat u, als bewoner, voorrang krijgt op een minimaal vergelijkbare woning van Rhiant.

Herontwikkeling van 'De Oranjebuurt'

Herontwikkeling van 'De Oranjebuurt'

Rhiant heeft het voornemen om de komende jaren de eengezinswoningen aan de Margrietstraat, Marijkestraat en Willem de Zwijgerstraat te vervangen door nieuwe appartementen en eengezinswoningen. Een ingrijpende maar noodzakelijke keus met veel impact voor de bewoners. Woensdagavond 25 september zijn de bewoners hierover geïnformeerd.