Rhiant start bouw Oranjebuurt op bijzondere wijze

Rhiant start bouw Oranjebuurt op bijzondere wijze

Rhiant is gestart met de bouw van de eerste woningen in de Oranjebuurt. De funderingswerkzaamheden van de nieuw te bouwen woningen zijn in dit project anders dan hoe we dit normaal zien in bouwprojecten. Na overleg met de buurtbewoners is namelijk gekozen voor een trillingsarm funderingssysteem. Dit systeem drukt palen in de grond in plaats van de palen te heien. Een uniek systeem om overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen.

We houden rekening met de buurt
Rhiant heeft tijdens het project de Oranjebuurt (in de Margrietstraat, Marijkestraat en Willem de Zwijgerstraat) goed overleg gehad met buurtbewoners. In gesprekken hebben zij hun zorgen met Rhiant gedeeld over de bouw van de woningen en de impact daarvan op hun eigen woningen.

“We vinden het belangrijk  om rekening te houden met de buurt en ervoor te zorgen dat de buurt zo min mogelijk overlast heeft van de bouw. Met deze reden is er ook gekozen voor dit unieke funderingssysteem. De palen worden nu met weinig geluidsoverlast  en met minder trillingen de grond in gedrukt. Dit is een unieke wijze die je niet vaak in Nederland ziet. Sterker nog: er is maar één machine in heel West-Europa die dit op deze schaal kan. Maar boven alles vinden we het fijn dat we hiermee wat zorgen weg kunnen nemen van de buurtbewoners”, vertelt directeur-bestuurder Marlene Korevaar.

Meerdere sociale huurwoningen
De Oranjebuurt is de naam van het project voor de herontwikkeling van de Margrietstraat, Marijkestraat en Willem de Zwijgerstraat. Hierbij worden 83  jaren ’50 woningen gesloopt en vervangen door 116 nieuwe woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Directeur-bestuurder Marlene Korevaar vertelt: “We zijn trots dat we in deze tijd, waar de woningnood hoog is, extra sociale huurwoningen in  Hendrik-Ido-Ambacht kunnen toevoegen. In totaal voegen we 33 extra woningen toe. Rhiant zal 59 appartementen, 40 eengezinswoningen en 17 levensloopbestendige woningen bouwen in de Oranjebuurt.”

De eerste werkzaamheden rond de bouw van de Oranjebuurt zijn middels de drukpalen gestart. In mei wordt de fundering van het appartementencomplex geplaatst. Ook rond deze funderingswerkzaamheden, waar de palen wel geheid worden aangezien het niet mogelijk is deze te drukken, zal Rhiant rekening houden met de buurt door onder andere het plaatsen van trillingsmeters en de grond voor te boren.

Gerelateerde artikelen