Wat gaan we doen?

Informatie voor omwonenden

Snel naar
(Klik op de foto voor een grote weergave)

De Oranjebuurt

De Oranjebuurt is de naam van het project van de herontwikkeling van de Margrietstraat, Marijkestraat en de Willem de Zwijgerstraat. De straten in de Oranjebuurt zijn in de jaren ’50 gebouwd. Toen al werden de huizen verhuurd aan huurders van Rhiant (toen nog Stichting Woningbeheer Algemeen Belang). Jarenlang hebben bewoners met veel plezier in de huizen gewoond. De woningen waren toe aan vernieuwing om ze klaar te maken voor de toekomst. Na onderzoek bleek dat het renoveren van de woningen te kostbaar was en dus niet mogelijk. Daarom worden de woningen gesloopt en bouwen we 115 nieuwe woningen terug.

We begrijpen dat de sloop en de bouw veel impact heeft op u als omwonende. We proberen u daarom tijdens het proces ook zoveel mogelijk mee te nemen in onze stappen. Op deze pagina kunt u alle informatie voor omwonenden terugvinden.

Wat gaan we bouwen?

Rhiant bouwt 116 nieuwbouw woningen en appartementen in de Oranjebuurt in Hendrik-Ido-Ambacht. De verdeling tussen deze woningen is:

  • 59 appartementen 
  • 40 eengezinswoningen
  • 17 levensloopbestendige woningen
In de afbeeldingen hiernaast kunt u zien hoe de woningen er uit komen te zien.

(Klik op de foto voor een grote weergave)

Planning

Deze planning is onder voorbehoud. Dit soort projecten nemen altijd veel tijd in beslag en zijn ingewikkeld. Met een project zo groot als de Oranjebuurt kan het zijn dat de planning verschuift. Wij houden u hierover natuurlijk op de hoogte.

De planning ziet er voorlopig als volgt uit: 

Zomer 2024: Oplevering 17 Eengezinswoningen 
Eind 2024: Oplevering 59 appartementen 

Medio 2025: Oplevering 17 levensloopbestendige woningen 
Medio 2025: Oplevering 23 Eengezinswoningen