(Klik op de foto voor een grote weergave)

Welkom in de Oranjebuurt!

Wat leuk dat u interesse heeft in een woning in de Oranjebuurt. De Oranjebuurt is de naam van het project van de herontwikkeling van de Margrietstraat, Marijkestraat en de Willem de Zwijgerstraat. De straten in de Oranjebuurt zijn in de jaren ’50 gebouwd. Toen al werden de huizen verhuurd aan huurders van Rhiant (toen nog Stichting Woningbeheer Algemeen Belang). Jarenlang hebben bewoners met veel plezier in de huizen gewoond. De woningen waren toe aan vernieuwing om ze klaar te maken voor de toekomst. Na onderzoek bleek dat het renoveren van de woningen te kostbaar was en dus niet mogelijk. Daarom worden de woningen gesloopt en bouwen we 115 nieuwe woningen terug.

Over de buurt

De buurt ligt midden in het centrum van Hendrik-Ido-Ambacht en tegenover winkelcentrum de Schoof. Supermarkten en winkels zijn dus op loopafstand bereikbaar. Daarnaast zijn de A15 en de A16 binnen enkele minuten bereikbaar. Met bijna 31.000 inwoners is Hendrik-Ido-Ambacht een populaire woonplaats. Het heeft veel te bieden qua recreatie, groen en natuurlijk de uitvalswegen naar Rotterdam, Dordrecht en Breda.

Verschillende types woningen

Rhiant bouwt 116 nieuwbouw woningen en appartementen in de Oranjebuurt in Hendrik-Ido-Ambacht. De verdeling tussen deze woningen is:

  • 59 appartementen 
  • 40 eengezinswoningen
  • 17 levensloopbestendige woningen
In de afbeeldingen hiernaast kunt u zien hoe de woningen er uit komen te zien. De brochure van de Oranjebuurt, met hierin alle plattegronden van de woningen, kunt u bij downloads vinden (onderaan pagina).

Vanaf  2024 beginnen we met het bouwen van woningen en appartementen.  We verwachten dat alle woningen in 2025 gereed zullen zijn.

Impressie woningen

(Klik op de foto voor een grote weergave)

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?

 De woningen worden verhuurd via Stichting Woonkeus Drechtsteden. U moet bij Woonkeus ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Door uw gegevens en woonwensen in te vullen, krijgt u automatisch uw persoonlijke woningaanbod te zien.

Een woning vinden in 4 stappen:

  1. Inschrijven. Zorg dat u bent aangemeld bij Woonkeus en vul uw gegevens in.
  2. Zoeken. Uw woningaanbod wordt op maat en in volgorde van slaagkans getoond.
  3. Reageren. Als u een woning heeft gevonden kunt u daarop reageren.
  4. Accepteren. Na selectie en bezichtiging kunt u de woning accepteren of afwijzen.
Meer informatie?
Meer informatie vindt u op www.rhiant.nl of www.woonkeus.nl.

Planning

Deze planning is onder voorbehoud. Dit soort projecten nemen altijd veel tijd in beslag en zijn ingewikkeld. Met een project zo groot als de Oranjebuurt kan het zijn dat de planning verschuift. Wij houden u hierover natuurlijk op de hoogte.

2024

Voorjaar 2024: Oplevering 17 Eengezinswoningen


Eind 2024: Oplevering 59 appartementen

2025
Medio 2025: Oplevering 17 levensloopbestendige woningen

Medio 2025: Oplevering 23 Eengezinswoningen