Rhiant start bijna met het verhuren van de eerste woningen in de Oranjebuurt

Rhiant start bijna met het verhuren van de eerste woningen in de Oranjebuurt

BOUWUPDATE: De bouw van de Oranjebuurt is nog altijd in volle gang. Op dit moment worden er 17 eengezinswoningen en 59 appartementen gebouwd (fase 1). 

Ook de voorbereidingen voor de verhuur van de woningen is in volle gang. We verwachten de eengezinswoningen 31 januari op Woonkeus te adverteren.

De 17 eengezinswoningen uit fase 1 worden op onderstaande manier geadverteerd: 

  • 1 woning is via directe bemiddeling aan terugkeerders van de wijk aangeboden.
  • Er zijn 5 woningen vanaf 3 personen voor de hoge huur van € 879,66 exclusief service kosten.
  • Er zijn 11 woningen vanaf 2 personen met tweehurenbeleid (inkomen bepaalt de huur, maximaal € 879,66 exclusief service kosten).

De verhuur van de appartementen zal later volgen in het voorjaar van 2024 (prognose oplevering 4de kwartaal 2024). Zodra bekend is wanneer deze op Woonkeus komen, zetten we dit op onze website. Een aantal appartementen zijn al aan de terugkeerders van de wijk verhuurd. Voor alle overige woningen geldt dat iedereen die interesse heeft in deze appartementen op de advertentie in Woonkeus moet reageren. Hierdoor plaats je jezelf op de kandidatenlijst en je wordt dan door de verhuurmakelaar van Rhiant op volgorde van deze lijst uitgenodigd (zolang er woningen beschikbaar zijn voor deze advertentie).

Dit appartementengebouw staat in een levendige buurt tegenover winkelcentrum de Schoof en biedt mooie woningen voor iedereen. Jongeren, ouderen, gezinnen, stellen en alleenstaanden zullen straks samenwonen in dit gebouw. Door de gezamenlijke huiskamer en de mooie binnentuin biedt het volop mogelijkheden om leuke dingen samen met je buren te doen. Belangrijk is dus dat als je hier komt wonen dat je graag contact hebt met je buren! 

De appartementen worden op onderstaande manier verhuurd: 

  • 3 driekamerwoningen worden verhuurd aan de terugkeerders van deze buurt via directe bemiddeling. 
  • 27 driekamerwoningen worden geadverteerd met doorstroomvoorrang aan senioren, reageren kan vanaf 55 jaar.
  • 26 driekamerappartementen worden geadverteerd voor de leeftijd vanaf 18 jaar.   
  • 3 tweekamerwoningen worden geadverteerd voor de leeftijd 18 tot en met 22 jaar.

    Hiervoor vragen we jongeren die het fijn vinden om wat voor een ander te betekenen. Door een actieve rol te pakken in het organiseren van activiteiten in de gezamenlijke huiskamer, maar ook die bereid zijn eventueel hulp te bieden aan bewoners die dit nodig hebben.   

De bouw van de hele Oranjebuurt zal naar verwachting tot eind 2024 duren. Dit betekent dat tot die tijd de buurt nog een bouwplaats zal zijn. De woningen zullen daardoor op het moment van verhuring slecht of niet bereikbaar zijn met de auto. Ook zijn nog niet alle parkeerplaatsen gereed. Waardoor het kan zijn dat er verder weg geparkeerd moet worden.

Gerelateerde artikelen